Header Ads

Header ADS

Back to the future: Judas Priest - 'Rocka Rolla'

Judas Priest - Rocka Rolla
Οι Judas Priest κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1974. Προηγήθηκαν τρία demo (δύο με την φωνή του Al Atkins και ένα με τον Halford). Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία ήταν ένα single με τίτλο - εννοιολογικό "πάντρεμα" του rock με γνωστό αναψυκτικό! Κι εγένετο "Rocka Rolla".

Εντός του ιδίου έτους (στις 6 Σεπτεμβρίου 1974) κυκλοφόρησε και ο ολοκληρωμένος δίσκος με τον ίδιο τίτλο. Στο εν λόγω μουσικό album επρόκειτο να υπάρχουν και τα τραγούδια "Tyrant", "Victim of Changes" και "Genocide", τα οποία "έκοψε" ο (παραγωγός του δίσκου) Rodger Bain (πρόκειται για τον παραγωγό των τριών πρώτων δίσκων των Black Sabbath) και "μπήκαν" στον επόμενο δίσκο του Βρετανικού σχήματος ("Sad Wings Of Destiny").

Στα αξιοσημείωτα το ορχηστρικό (instrumental) επιλογικό μουσικό κομμάτι "Caviar and Meths", του οποίου η αρχική μορφή είχε διάρκεια 14 λεπτών (ενώ στον δίσκο είναι δίλεπτο, ουσιαστικά πρόκειται για την εισαγωγή του). Μία μεγαλύτερη έκδοση της εν λόγω μουσικής σύνθεσης, αν και πάλι μικρότερη της αρχικής (γύρω στα επτά λεπτά), βρίσκουμε στον δίσκο του (πρώτου τραγουδιστή της μπάντας) Al Atkins, "Victim of Changes", που κυκλοφόρησε το 1988.

Το "Rocka Rolla" ήταν το μοναδικό album των Priest με τον John Hinch στα τύμπανα. Ο Frederick John Hinch απολύθηκε από την μπάντα το 1975 και ασχολήθηκε με το management καλλιτεχνών και συγκροτημάτων (όπως ο Uli Jon Roth, οι Jameson Raid κλπ). Αντικαταστάθηκε από εκείνον που αντικετάστησε, τον Alan "Skip" Moore. Ο Hinch απεβίωσε προ τριετίας, τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 74 ετών.

Στην ψηφιακή έκδοση του ντεμπούτου των Judas Priest, την οποία ανάρτησε το συγκρότημα στην Bandcamp σελίδα του στην αυγή του 2020, υπάρχει και η (μυθική) διασκευή στο "Diamonds And Rust" της Joan Baez, την οποία απαντάμε -ως bonus- στην επανακυκλοφορία του 1987.

Το ντεμπούτο των Judas Priest θα γνωρίσει νέα (μία ακόμη) επανακυκλοφορία. Στα τελειώματα του φθινοπώρου (22 Νοεμβρίου 2024) θα το "βγάλει" σε βινύλιο η δισκογραφική εταιρεία MNRK Heavy. Ο Rob Halford μας λέει σχετικά:

«It’s great to look back and see our future unfurl from little metal acorns mighty metal oaks do grow. One small step for metal, one giant leap for metalkind - a lifelong metal journey began with these songs. This album lit the eternal metal flame - as real and fresh as ever five decades on.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.