Header Ads

Header ADS

Crimson Glory - 'Lady of Winter' (official audio)

Her wraith rides the crystal sky
of changing colors
The glowing clouds are moving through
the winter night

Snow is falling silver shining
Through the shadows deep blue dreaming
eyes of diamond shine

Lady of winter, turning to rain
White world of wonder, fading away

Bright beams of violent light
break the silence
Melting colors crushed beneath the waves
of rolling flames

Seasons turning, burning burning

Lady of winter, song in the wind
Melody whispers, seasons will change

Lady of winter, turning to rain
White world of wonder, fading away
Lady of winter, song in the wind
Melody whispers, seasons will change


Crimson Glory - 'Transcendence' (album)
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του (μυθικού) ντεμπούτου (1986) οι Crimson Glory (ξανά) εκπλήσσουν με το διάδοχό του ("Transcendence"). Οι προθέσεις ξεκαθαρίζουν, το επικό στοιχείο του πρώτου δίσκου αποκτά στόχευση και εμπλουτίζεται με προοδευτική αντίληψη, "ουράνιες" ατμόσφαιρες κι έναν ιδιότυπο λυρισμό. Τεχνοκρατικό ως προς την μουσική (σύνθεση - ενορχήστρωση - εκτελέσεις), υπερβατικά ρομαντικό ως προς τις φωνητικές ερμηνείες.

Ο Midnight κι η παρέα του στο magnum opus της καριέρας τους επικαλούνται την Κυρά του Χειμώνα (Lady of Winter) με την επική μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει, δεν τους αφήνει ανεπηρέαστους η επερχόμενη πτώση του κομμουνισμού (με τον power metal κεραυνό Red Sharks), χρωματίζουν τον ουρανό στο δικό τους σύμπαν (Painted Skies), εμπνέονται απ' τον Edgar Allan Poe (στο επικό Masque of the Red Death), δραπετεύουν σε σκοτεινά μέρη μα οι δαίμονες και τα φαντάσματα ακολουθούν (στο στοιχειωμένο In Dark Places), κρύβονται απ' τους μεταλλικούς δράκους (στο εμβατηριακό Where Dragons Rule), παλεύουν να διώξουν τα σύννεφα του μοναχικού έρωτα (Lonely), θρηνούν για τις κατεστραμένες γέφυρες που αποτρέπουν την επανασύνδεση (Burning Bridges), ονειρεύονται τον ιδεατό κόσμο της φαντασίας (στο επιβλητικό Eternal World) και ψάχνουν την υπέρβαση στην μετά θάνατο ζωή (στο μελαγχολικό Transcendence).

Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, άριστη χημεία, απαραίτητο line-up: Midnight (φωνητικά), Jon Drenning (κιθάρα), Ben Jackson (ρυθμική κιθάρα), Jeff Lords (μπάσο), Dana Burnell (τύμπανα).Το επόμενο βήμα -εκ των πραγμάτων- δύσκολο.

Ιδιαίτερα όταν έχεις συνειδητοποιήσει τι δημιούργησες. Τα μεγάλα ύψη τρομάζουν. Η ανάβαση δυσκολεύει. Μην κάνεις το λάθος να κοιτάξεις κάτω. Κοίταξες. Το αποτέλεσμα; Strange and Beautiful. Δεν πειράζει. Το χρέος σου το έκανες, αποστολή εξετελέσθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.