Header Ads

Header ADS

Crimson Glory - 'Where Dragon's Rule' (official audio)

The dragons rise from the sea of flames
Through the night you can hear them marching

breathing fire, wings of steel
By the thousands they take to the sky
shadow us all

In a world
Where dragons rule

All across the sky they soar
burning trails into the night
Laser eyes gleaming death~ seek and destroy
Like shooting stars they fall from the sky
Death from above

In a world between myth and strange reality
In a world where dragons rule

Mission: Kill
We kill for the dragon
We have no reason
Mission: Kill
We will die for the dragon
Is there a reason?
March!

Where dragons rule

Mission: Kill


Crimson Glory - 'Transcendence' (album)
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του (μυθικού) ντεμπούτου (1986) οι Crimson Glory (ξανά) εκπλήσσουν με το διάδοχό του ("Transcendence"). Οι προθέσεις ξεκαθαρίζουν, το επικό στοιχείο του πρώτου δίσκου αποκτά στόχευση και εμπλουτίζεται με προοδευτική αντίληψη, "ουράνιες" ατμόσφαιρες κι έναν ιδιότυπο λυρισμό. Τεχνοκρατικό ως προς την μουσική (σύνθεση - ενορχήστρωση - εκτελέσεις), υπερβατικά ρομαντικό ως προς τις φωνητικές ερμηνείες.

Ο Midnight κι η παρέα του στο magnum opus της καριέρας τους επικαλούνται την Κυρά του Χειμώνα (Lady of Winter) με την επική μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει, δεν τους αφήνει ανεπηρέαστους η επερχόμενη πτώση του κομμουνισμού (με τον power metal κεραυνό Red Sharks), χρωματίζουν τον ουρανό στο δικό τους σύμπαν (Painted Skies), εμπνέονται απ' τον Edgar Allan Poe (στο επικό Masque of the Red Death), δραπετεύουν σε σκοτεινά μέρη μα οι δαίμονες και τα φαντάσματα ακολουθούν (στο στοιχειωμένο In Dark Places), κρύβονται απ' τους μεταλλικούς δράκους (στο εμβατηριακό Where Dragons Rule), παλεύουν να διώξουν τα σύννεφα του μοναχικού έρωτα (Lonely), θρηνούν για τις κατεστραμένες γέφυρες που αποτρέπουν την επανασύνδεση (Burning Bridges), ονειρεύονται τον ιδεατό κόσμο της φαντασίας (στο επιβλητικό Eternal World) και ψάχνουν την υπέρβαση στην μετά θάνατο ζωή (στο μελαγχολικό Transcendence).

Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, άριστη χημεία, απαραίτητο line-up: Midnight (φωνητικά), Jon Drenning (κιθάρα), Ben Jackson (ρυθμική κιθάρα), Jeff Lords (μπάσο), Dana Burnell (τύμπανα).Το επόμενο βήμα -εκ των πραγμάτων- δύσκολο.

Ιδιαίτερα όταν έχεις συνειδητοποιήσει τι δημιούργησες. Τα μεγάλα ύψη τρομάζουν. Η ανάβαση δυσκολεύει. Μην κάνεις το λάθος να κοιτάξεις κάτω. Κοίταξες. Το αποτέλεσμα; Strange and Beautiful. Δεν πειράζει. Το χρέος σου το έκανες, αποστολή εξετελέσθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.