Header Ads

Header ADS

Mortemia (feat. Maxi Nil) - 'Fovamai' (Μπλε cover)

Μέσα στα μαλλιά σου πετάω
τις στιγμές μου μεθάω
σ’ αγαπώ και φεύγω.
Πάνω στα δυο χέρια σου λιώνω
ένα στίχο σκοτώνω πάρε με μαζί σου,
Είσαι πολύ κοντά, είσαι πολύ μακριά...

Φοβάμαι, φοβάμαι, φοβάμαι
μην ακούς τι λέω.
Φοβάμαι, φοβάμαι, φοβάμαι
μην ακούς τι λέω.

Σβήνω, το όνομα σου και σβήνω
την ψυχή μου αφήνω
σε φιλιά που καίνε.
Κοίτα πόσο έχω αλλάξει,
σαν Θεός έχω στάξει, Κυριακή ο χρόνος.
Είσαι πολύ κοντά, είσαι πολύ μακριά...

Φοβάμαι, φοβάμαι, φοβάμαι
μην ακούς τι λέω.
Φοβάμαι φοβάμαι φοβάμαι
μην ακούς τι λέω.

Mortemia
Οι Mortemia είναι το προσωπικό μουσικό σχήμα του Morten Veland. Πρόκειται για τον δημιουργό των Tristania και (αργότερα, όταν έφυγε από τους Tristania) των Sirenia. Το ντεμπούτο των Mortemia, υπό τον τίτλο "Misere Mortem", κυκλοφόρησε το 2010 από την Napalm Records.

Ο διάδοχός του ("The Pandemic Pandemonium Sessions") "βγήκε" πρόπερσι (7 Οκτωβρίου 2022) και ο τρίτος είναι προ των πυλών. Φέρει τον τίτλο "The Covid Aftermath Sessions", χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί (ακόμη) ημερομηνία κυκλοφορίας και το έδαφος προετοιμάζει μία σειρά από singles. Μεταξύ αυτών και η διασκευή στο τραγούδι "Φοβάμαι" του Ελληνικού συγκροτήματος Μπλε.

Ο Morten Veland έχει αναλάβει όλα τα μουσικά όργανα συν το τεχνικό μέρος (παραγωγή, μίξη κλπ), ενώ στα φωνητικά ακούμε και την (Ελληνίδα τραγουδίστρια) Maxi Nil (Μάχη Βουλούγαρη), την οποία γνωρίζουμε από την παρουσία της σε συγκροτήματα όπως οι Jaded Star, οι Visions of Atlantis, οι On Thorns I Lay, οι Elysion, οι Moonspell (live) κλπ.

Οι Μπλε δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη μετά από την γνωριμία των Γιώργου Παπαποστόλου και Γιώργου Παρώδη με την Θεοδοσία Τσάτσου. Ήταν η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος και σε αυτήν ανήκουν τα φωνητικά του παρθενικού δίσκου ("Ενοχές", 1996), στον οποίο ανήκει και το εν λόγω τραγούδι. Την μουσική σύνεθση "υπογράφει" ο Γιώργος Παπαποστόλου και τους στίχους ο Γιώργος Παρώδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.