Header Ads

Header ADS

Scald - 'ALU (My Protection)' (official music video)

Scald - 'Ancient Doom Metal'
Το μακρινό 1993 δημιουργήθηκαν στην Ρωσία οι Scald. Συγκρότημα επικού doom metal με θεματολογία εμπνευσμένη (όπως μαρτυρά και τ' όνομά τους) από την Σκανδιναβική (κυρίως) μυθολογία. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο θάνατος του τραγουδιστή (Maxim Andrianov a.k.a. Agyl) σήμανε και την διάλυση της μπάντας.

Τα εναπομείναντα μέλη σχημάτισαν το folk συγκρότημα Tumulus, το οποίο ουσιαστικά έχει διαλυθεί, αν και τυπικά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με το τελευταίο του δισκογράφημα να χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω. Οι Scald πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν ένα demo ("North Winds" - 1994) και το "Will of Gods Is a Great Power" σε κασέτα δύο χρόνια αργότερα.

Το album απέκτησε "μυθικές" διαστάσεις στους underground κύκλους και οι Scald δημοσιότητα και αποδοχή, έστω και "μετά θάνατον". Το 2019 επανασυνδέθηκαν για μία εμφάνιση στο Hammer of Doom festival και η μπάντα επανήλθε με δισκογραφικό καρπό το single "There Flies Our Wail!", το οποίο θα αποκτήσει και... διάδοχο.

"Ancient Doom Metal" ο τίτλος, θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια (έξι στο βινύλιο, απουσιάζει το "The Enemy Among Us") και αναμένεται στα τελειώματα του δεύτερου καλοκαιρινού μήνα (26 Ιουλίου 2024), μέσω της δισκογραφικής εταιρείας High Roller Records, σε cd, βινύλιο (1.000 αντίτυπα), κασέτα (200 κόπιες) και ψηφιακή μορφή.

Εν έτει 2024 την μπάντα αποτελούν ο Velingor (μπάσο), ο Ottar (τύμπανα), ο Harald (κιθάρα), ο ο Karry (κιθάρα) και ο Χιλιανός τραγουδιστής (βλ. Procession, Capilla Ardiente, Deströyer 666 ex-Solstice κλπ) Felipe Plaza Kutzbach.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.