Header Ads

Header ADS

Crimson Glory - 'Triskaideka' (official lyric video)

Crimson Glory - 'Triskaideka'
Η προ μηνών επανασύνδεση των (λατρεμένων μου) Crimson Glory μας δίνει και δισκογραφικούς καρπούς με νέο τραγούδι μετά από μία μία ενδεκάδα έτη (το single "Garden of Shadows" με τον Todd La Torre στα φωνητικά κυκλοφόρησε το 2012).

"Triskaideka" ο τίτλος, κυκλοφόρησε προ μηνός σε ψηφιακή μορφή και (με κίνδυνο να παρασυρθώ από τον -αρχικό- ενθουσιασμό μου) τα "σπάει". Εν έτει 2024 οι Crimson Glory αποτελούνται από τους "παλαιούς" Ben Jackson (κιθάρα), Dana Burnell (τύμπανα), Jeff Lords (μπάσο) συν τον κιθαρίστα Mark Borgmeyer και τον τραγουδιστή (των Infidel Rising) Travis Wills!

Ουσιαστικά η ιστορία των Crimson Glory αρχίζει το μακρινό 1979. Τα πρώτα τρία έτη (1979-1982) ως Pierced Arrow και στην συνέχεια (1982-1983) ως Beowulf για να καταλήξουν (το 1983) στο τωρινό τους όνομα.

Το 1986 κυκλοφόρησε το καταπληκτικό ομώνυμο ντεμπούτο τους και δύο έτη αργότερα το εξωπραγματικό "Transcendence". Ακολούθησε (το 1991) το αμφιλεγόμενο (υπό την έννοια ότι δίχασε τον κόσμο) "Strange and Beautiful" για να κλείσει ο κύκλος των full length album το 1999 με το πολύ καλό "Astronomica".

Το επόμενο έτος (2000) "βγήκε" το ep "War of the Worlds" (είμαι ο μόνος που προτιμώ το "Touch the Sun" στην demo εκδοχή σε σχέση με εκείνη του δίσκου;). Παράλληλα οι Crimson Glory κυκλοφόρησαν επτά singles και ένα boxed set...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.