Header Ads

Header ADS

Back to the future: Judas Priest - 'Sad Wings Of Destiny'

Judas Priest - 'Sad Wings Of Destiny'
Το 1976 κυκλοφόρησαν δίσκο οι Rainbow ("Rising"), Rush ("2112"), Led Zeppelin ("Presence", "The Song Remains the Same"), Black Sabbath ("We Sold Our Soul for Rock 'n' Roll", "Technical Ecstasy"), UFO ("No Heavy Petting"), Scorpions ("Virgin Killer"), Blue Öyster Cult ("Agents of Fortune"), Thin Lizzy ("Jailbreak", "Johnny the Fox"), Uriah Heep ("High and Mighty"), Aerosmith ("Rocks") κλπ. Μεταξύ αυτών και οι Judas Priest...

«Με ρωτάει πολύς κόσμος ποιον δίσκο ξεχωρίζω και θα επέλεγα το "Sad Wings of Destiny" ως προσωπικό αγαπημένο. Πραγματικά αγαπώ αυτό το album. Έχει πολλά όμορφα πράγματα μέσα και είναι ένας πολύ σημαντικός δίσκος όχι μόνο για την καριέρα μας, αλλά και για την heavy metal μουσική.

Είναι πολύ στιβαρό και παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά των Priest: τα riffs, το tempo, το songwriting και τα φωνητικά. Έχει αντέξει το πλήρωμα του χρόνου και είναι ακόμα από τα αγαπημένα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λατρεύω τις υπόλοιπες δουλειές μας.»

Judas Priest - 'Sad Wings Of Destiny'
Ότι ακριβώς λέει ο Rob Halford, δεν θα άλλαζα ούτε λέξη. Το "Sad Wings of Destiny" μαζί με το "Painkiller" είναι οι δύο υψηλότερες κορυφές που κατέκτησαν οι Judas Priest στην (άνω των πενήντα ετών) μουσική πορεία τους. Το album "Sad Wings of Destiny" ήταν το δεύτερο της Βρετανικής μπάντας και κυκλοφόρησε το 1976.

Για το μουσικό ποιόν του δίσκου δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν, είναι ήδη καταγεγραμμένα στα κιτάπια της heavy metal μυθολογίας. Ένας από τους σημαντικότερους δίσκους στην εξέλιξη (και εδραίωση) του heavy metal ήχου (στην κορυφή τα δύο πρώτα albums των Black Sabbath). Είναι ο μοναδικός δίσκος των Priest με τον Alan Moore στα τύμπανα (ήταν και εκ των παραγωγών του album).

Ανάμεσα στις συγκλονιστικές στιγμές του δίσκου θα μπορούσε να βρίσκεται και η (υπέροχη) διασκευή στο τραγούδι της Joan Baez "Diamonds and Rust". Είχε ηχογραφηθεί με σκοπό να βρίσκεται στον δίσκο, αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκε και το απολαύσαμε στο "Sin After Sin".

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει και μία ξεχωριστή αναφορά στο εκπληκτικό εξώφυλλο, το οποίο αποτελεί δημιουργία του Βρετανού Patrick Woodroffe (απεβίωσε τον Μάιο του 2014) και φέρει τον τίτλο "Fallen Angel". Έργα - εξώφυλλα δίσκων του εν λόγω καλλιτέχνη βρίσκουμε και στο (μυθικό) "Bandolier" των Budgie, στους Stratovarius ("Fright Night" full length, "Black Night" single) κλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.