Header Ads

Header ADS

Steve Vai vs Ralph Macchio Epic Guitar Battle (video)

Steve Vai vs Ralph Macchio
Crossroads: Αμερικανική κινηματογραφική (μουσική - δραματική) ταινία του 1986, εμπνευσμένη από τον θρύλο του μουσικού των μπλουζ Robert (Leroy) Johnson. Σύμφωνα με τον μύθο ο νεαρός μπλουζίστας επιθυμούσε δόξα και χρήματα.

Δεν ήταν όμως ικανοποιημένος με τις ικανότητές του και αναζητούσε πως να γίνει καλύτερος. Πικραμένος με τον θεό, τον οποίο κατηγορούσε για τον θάνατο της γυναίκας του και του αγέννητου παιδιού του πήρε την μεγάλη απόφαση.

Ένα βράδυ, μεσάνυχτα, ο Robert Johnson έχοντας μαζί του το κόκκαλο μίας μαύρης γάτας και την κιθάρα του, με τα νύχια του κομμένα όσο πιο κοντά γινόταν έφτασε σε ένα τρίστρατο στην συμβολή των λεωφόρων 61 και 49 στο Κλαρκσντέιλ. Κάθισε και άρχισε να παίζει, αναζητώντας την παρουσία του διαβόλου.

Ξαφνικά μία παράξενη μουσική ακούστηκε πίσω του. Συνέχισε να παίζει, καθώς η περίεργη μουσική δυνάμωνε. Ο Τζόνσον κουνώντας ασταμάτητα τα δάχτυλά του ένιωσε μία "μορφή" να αντικαθιστά την κιθάρα του με την δική του. Έπαιξαν μαζί αρκετή ώρα και ο διάβολος έσφιξε τα νύχια του Johnson μέχρι να ματώσουν, πήρε πίσω την κιθάρα του και απομακρύνθηκε αφήνοντας τον Robert να παίζει ασταμάτητα.

Από τότε ο νεαρός κιθαρίστας άρχισε να παίζει με ένα εντυπωσιακό στυλ και τα δάχτυλά του χόρευαν πάνω στις χορδές. Ο Robert Johnson μπορούσε πλέον να παίξει τα πάντα, αλλά η ψυχή του δεν του ανήκε.

Σε αυτόν τον μύθο στηρίχθηκε (και) η ταινία Crossroads. Ο Eugene (Eugne) Martone είναι ένα παιδί με πλούσιο ταλέντο στην (κλασική) κιθάρα, αλλά ονειρεύεται να γίνει ένας κιθαρίστας της μπλουζ μουσικής. Για να το πετύχει αυτό ψάχνει να βρει ένα χαμένο τραγούδι.

Ζητά τον θρύλο των μπλουζ Willie Brown να τον βοηθήσει. Ο Willie δέχεται με την προϋπόθεση ότι θα βγει από το γηροκομείο που βρίσκεται και θα ταξιδέψουν μαζί στην πατρίδα των μπλουζ, στο Δέλτα του Μισισίπι, για να λυθεί η συμφωνία με τον διάβολο και να απελέυθερωθεί.

Κάπως έτσι αρχίζει η κινηματογραφική ταινία, η οποία ολοκληρώνεται με την "επική" μονομαχία του (πρωταγωνιστή) Ralph Macchio με τον (τιτάνα) Steve Vai, η οποία τελειώνει με τον Steve... ηττημένο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.