Header Ads

Header ADS

Elements - Wind, Fire, Water, Earth


ΥΓ.1 Το τραγούδι προέρχεται από τον ομότιτλο δίσκο των Stratovarius (Elements pt.1) του 2003. Ο τελευταίος πραγματικά "μεγάλος" δίσκος του Timo Tolkki. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε και το 2ο μέρος (Elements pt.2). Συμπαθητικό μεν, κατώτερο δε.

ΥΓ.2 Σύμφωνα με το τραγούδι τα τέσσερα στοιχεία του μακρόκοσμου της φύσης αντιστοιχούν στον μικρόκοσμο του ανθρώπου σε φόβο (αέρας), θυμό (φωτιά), θλίψη (νερό) και χαρά (γη).

Elements: Wind, Fire, Water, Earth
Elements: Fear, Anger, Sorrow, Joy

ΥΓ.3 Ο πίνακας που συμπληρώνει την ανάρτηση τιτλοφορείται "Les Quatre éléments" (τα τέσσερα στοιχεία, δηλαδή) κι είναι του Γάλλου ζωγράφου Charles Le Brun (1619–1690). Ήταν μέρος ενός γενικότερου project (Grande Commande), το οποίο παρήγγειλε ο βασιλιάς Louis XIV για τους κήπους του παλατιού των Βερσαλιών.

ΥΓ.4 Έχει παγιωθεί η απόδοση της σύλληψης των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (πυρ, αήρ, ύδωρ, γη) στον Αριστοτέλη αλλά η αλήθεια είναι πως η πρωτογενή σύλληψη ανήκει στον Εμπεδοκλή με τα περίφημα ριζώματά του (και την εναλλασσόμενη κυριαρχία της Φιλότητας και του Νείκους πάνω στα τέσσερα ριζώματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.