Header Ads

Header ADS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WARLORD!!!

Συνέντευξη παραχώρησε, προ ημερών, ο ιθύνων νους των Warlord, Bill Tsamis, στο μουσικό webzine Rock Overdose. Ο Ελληνικής καταγωγής συνθέτης μίλησε για τον καινούριο δίσκο (άντε, περιμένουμε!) και για την ανθολογία που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε στον συντάκτη της ιστοσελίδας, Αποστόλη Πανταζόγλου:

"Είμαστε στο στάδιο της προ-παραγωγής. Έχουμε ολοκληρώσει 33 λεπτά (4 κομμάτια στα οποία υπάρχει εκτενής ενορχήστρωση). Θα έλεγα ότι έχουμε ακόμα 27 λεπτά περίπου. Τα εναπομείναντα 3-4 κομμάτια που θα ηχογραφηθούν, είναι σχεδόν έτοιμα αλλά πάντα καθώς ηχογραφώ σκέφτομαι νέες ιδέες. Δεν αλλάζω την δομή του τραγουδιού αλλά ίσως προσθέτω κάποιες αρμονικές κιθάρες ή ήχους εκκλησιαστικού οργάνου. Τα πάντα προχωράνε πολύ καλά.

Η νέα ανθολογία των Warlord πήρε λίγο καιρό μέχρι να ετοιμαστεί και αυτό λόγω της βιογραφίας, να βγει η άδεια ώστε να δουλευτούν τα κομμάτια και πάλι, και η άδεια για το εξώφυλλο. Κάθε λεπτομέρεια αυτής της κυκλοφορίας έπρεπε να εγκριθεί πρώτα από εμένα σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράψαμε. Υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία μας καθυστέρησαν μερικές εβδομάδες αλλά για να πω την αλήθεια είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ παίζω όλα τα όργανα και είναι μία ηχογράφηση από μακριά. Δεν είναι αυτό που γίνεται συνήθως όταν όλοι μαζεύονται σε ένα studio παίζουν μαζί και επιτόπου μπορούν να κάνουν αλλαγές. Εάν θέλω να αλλάξω κάτι, πρέπει να μιλήσω με τον Rick και τον Mark, και έτσι χρειάζεται μία ή και δύο ημέρες για να κάνουμε κάποια αλλαγή και όχι μία-δύο ώρες.

Ο τίτλος και το εξώφυλλο του νέου δίσκου είναι έτοιμα. Προχωράμε αρκετά καλά. Αντί όμως να κάνουμε ένα demo με τρία κομμάτια και να ψάξουμε για κάποια συμφωνία με δισκογραφική εταιρεία, μαζί με τον Mark, αποφασίσαμε να γράψουμε όλο το δίσκο. Έτσι θα έχουμε περισσότερο έλεγχο όταν και αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια δισκογραφική. Προς το παρόν όμως δεν θα αποκαλύψω άλλες πληροφορίες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα τραγούδια είναι κλασσικά Warlord τραγούδια αλλά με πολλά στοιχεία από Lordian Guard.

Με άλλα λόγια θα έχει ένα πιο μεσαιωνικό ήχο από τα παραδοσιακά κομμάτια των Warlord. Θα υπάρχουν ορχηστρικά στοιχεία, χορωδίες, ηχητικά εφέ και όλα αυτά σε συνδυασμό με τους στίχους θα αποκαλύπτουν εικόνες στον ακροατή. Αυτή τη μουσική την αποκαλώ “οπτική μουσική”. Τα τραγούδια δεν χρειάζονται κάποιο video για να δείξουν κάτι. Από μόνα τους βγάζουν τόσες εικόνες για τον κάθε ακροατή. Ο καθένας θα δίνει την δικιά του ερμηνεία. Θα είναι ένας μεγάλος μεσαιωνικός επικός δίσκος."

2 σχόλια:

Από το Blogger.