Header Ads

Header ADS

Ο MICHAEL HARRIS ΣΕ ΣΟΛΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Προ μηνών στην δισκοκριτική των Darkology έκανα μία μικρή αναφορά στον Michael Harris! Υπενθυμίζω:

«Τον Michael Harris τον πρωτοσυνάντησα στο Fear no Man των Zanister πριν από οκτώ χρόνους. Συγκράτησα τ' όνομα γιατί μου 'κανε εντύπωση α) πως ο Chastain δέχθηκε κιθαρίστα στο πλάι του και β) για να τον διαλέξει ο David κάτι θα ... άξιζε.

Δεν με απασχόλησε ξανά τ' όνομα μέχρι πρόπερσι όταν άκουσα την δισκάρα των Though Chamber κι είδα πως το γκρουπ είναι δικό του. Έκτοτε "έψαξα" περισσότερο την περίπτωσή του. Ο Michael Harris είναι ειδική και υποτιμημένη περίπτωση.

Η προσφορά του, ποιοτικά / ποσοτικά, στο US Metal την τελευταία εικοσαετία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ελάχιστη αναγνώριση απ' την πλευρά μας. Του οφείλω ξεχωριστή ανάρτηση. Το υπόσχομαι...»

Μέχρι σήμερα παρέμεινε υπόσχεση. Με την ευκαιρία της νέας του δουλειάς (Tranz-Fused) πάμε να δούμε και να μάθουμε ένα-δυο πραγματάκια για μία από τις σημαντικότερες αλλά και παραγνωρισμένες προσωπικότητες του US Metal!!!

Γόνος μουσικής οικογένειας (τζαζίστας ο πατέρας του, κλασική μουσικός η μητέρα του) ξεκίνησε να δισκογραφεί το 1989 (κιθαρίστας της Leather) και - μέσα σε δύο δεκαετίες - έχει παίξει και συνθέσει σχεδόν τα πάντα.

Είναι "υπεύθυνος" για δύο από τα αριστουργήματα της δεκαετίας μας: το progressive έπος "Angular Perceptions" των Thought Chamber και τον υπερτεχνικό US Power κολοσσό "Altered Reflections" (κριτική εδώ) των Darkology.

Η πλήρης δισκογραφία του:

Solo Albums

* 1991 Defense Mechanizms
* 1992 Live! Wild and Truly Diminished!! (split album with David T. Chastain)
* 1996 Ego Decimation Profile
* 1999 Distorted Views
* 2001 Sketches from the Thought Chamber
* 2003 Words Collide
* 2003 Hurricane X
* 2006 Orchestrate
* 2010 Tranz-Fused

Albums with Leather

* 1989 Shock Waves

Albums with Arch Rival

* 1991 In the Face of Danger
* 1993 Wake Up Your Mind
* 1997 Third Degree Burns

Albums with Surgeon

* 1996 Encyclopedia of the Insane

Albums with Zanister

* 1999 Symphonica Millennia
* 2001 Fear No Man

Albums with Vitalij Kuprij

* 2005 Revenge
* 2007 Glacial Inferno

Albums with Thought Chamber

* 2007 Angular Perceptions

Albums with Darkology

* 2009 Altered Reflections

Σε τούτα προσθέστε και το φετινό instrumental, Tranz-Fused, το οποίο δεν έχω ακούσει ακόμη διεξοδικά για να εκφέρω άποψη. Δείχνει σχεδόν τρομακτικό: το καλλιεργημένο ταλέντο, οι τζαζ και κλασικές καταβολές (απ' το σπίτι) και η αγνή metal αισθητική. Εκτός από τρομακτικό είναι συνάμα και λυπηρό.

Λυπηρό τ' ότι μια τέτοια προσωπικότητα παραμένει γνωστή σ' ένα μικρό κύκλο μουσικόφιλων. Έστω και αργά δώστε του μια ευκαιρία. Ας μην τον απορροφήσει το σκοτάδι της ανωνυμίας επειδή είναι σοβαρός, σεμνός και χαμηλών τόνων καλλιτέχνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.